Stilul unei formatii de nunta si reusita evenimentului?

Genul muzical al unei formatii.

De multe ori auzim vorbindu-se despre stilul formatiei de nunta ca fiind decisiv in reusita evenimentului. Nimic mai neadevarat in cazul acestei afirmatii.  Stilul unei formatii este caracteristica acesteia in peisajul muzical si incadrarea acestei intr-un gen aparte (rock, pop, blues, jazz, cover band) etc. La prestigiosul festival Cerbul de Aur organizat in tara noastra, ati vazut si auzit multi artisti invitati din strainatate sau autohtoni, cu genuri muzicale diferite. Stilul unei formatii  este foarte bine definit in cadrul unui festival, concert, spectacol. Aici vorbim asa cum v-am spus, de formatii de pop-rock, blues, jazz, dance, formatii muzica populara, manele etc. Pentru alegerea unei formatii de nunta, cu totul altfel stau lucrurile si cu totul altceva conteaza pentru reusita evenimentului.

 formatie nunta Stiluri si genuri de succes ale unei formatii de nunta, botez, privat party etc.

Sa spunem din capul locului, ca primul mare secret al reusitei unui eveniment, al succesului unei trupe, formatii de nunta, cover band, sunt Solistii. Acestia trebuie in primul rand sa va palca voua, tinerilor casatoriti. Vocile lor trebuie sa va faca sa aveti din primul moment in care le auziti, urmatoarele reactii verbale: uaaaaaaa, uau, mamaaaaa, opa, gata i-am gasit. In acest caz, indiferent ca acestia sunt solisti de cover-uri, muzica populara sau manele, alegerea este pecetluita. Stilul muzical ale unei formatii, depinde in mare masura de posibilitile vocale, mai bine zis de abilitatea solistilor spre un gen musical sau altul. In cazul unei formatii de nunta nu putem vorbi de unul sau doua genuri muzicale abordate in timpul unui eveniment, ci de mult mai multe. In cadrul unei nunti, solisti trebuie sa fie capabili sa interpreteze genuri diferite ca de pilda: Latino, Rock’n Rool, pop-rock, muzica usoara Romaneasca, muzica populara. Aceste genuri fiind de baza pentru un eveniment reusit.

 Ce este posibil si ce nu este pentru un Solist.

Dorim ca la evenimentul unic al vietii noastre care este nunta, sa avem solisti buni, sa interpreteze piese muzicale cat mai frumos posibil. De exemplu un invitat care asculta acasa, in masina, la televizor Joe Cocker, Michael Jackson, Elvis Presley, Rihana, Stefan Banica Jr, va fi foarte incantat sa danseze la nunta pe cantece ale idolilor lui , interpretate cat mai bine si cat mai aproape de acestia. Intrebarea care se pune este daca un solist care canta foarte frumos cover-uri poate interpreta tot foarte frumos muzica populara, si invers. Binenteles ca nu! In cadrul unui eveniment reusit exista cel putin 3 Solisti. Doi solisti la muzica usoara, solist si solista( acestia interpretand foarte multe duete Romanesti si internationale de succes cum ar fi: Vals- Smiley & Feli, The time of my life- Dirty Dancing) si multe alte bijuteri muzicale pe care nu le poate interpreta un singur solist. Sau daca le-ar interpreta, nu ar fi decat amuzant si nu profesional. Al trei-lea solist din formatie va canta muzica populara autentica in costum traditional.

Nu dorim decat sa luminam calea tinerilor casatoriti atunci cand aleg o formatie de nunta si ajung la discutii despre stilul formatiei, si genurile muzicale pe care solistii trebuie sa le interpreteze. Posibilitatea ca un solist de muzica usoara sa cante muzica populara la fel de bine, sau un solist de rock sa interpreteze manele este una neverosimila. Dorim dragi cititori ca acest articol sa va fie de folos, si va invitam sa urmariti in continuare blog-ul nostru unde vom posta lucruri interesante pentru voi.